Aanbod

Peuterdans
Kan jouw peuter niet stil blijven zitten bij het horen van muziek? Ga dan samen mee op dansavontuur! Tijdens de les peuterdans worden op muziek de motorische vaardigheden van kinderen (verder) ontwikkeld, zoals rollen, springen, balanceren en bewegen in verschillende richtingen. Er wordt gewerkt aan de hand van thema’s, zo zijn we bijvoorbeeld in het circus, op de boerderij en in een toverbos. Tijdens deze les wordt veel gebruik gemaakt van attributen om coördinatie en spel te ontwikkelen.

Danskriebels
Tijdens de lessen danskriebels wordt de basis gelegd voor de verschillende dansstijlen en -technieken. In thema’s worden er korte oefeningetjes gegeven waarbij techniek, muzikaliteit en expressie aan bod komen. De lessen sluiten aan op de belevingswereld en fysieke ontwikkeling van jonge kinderen.

 Klassiek ballet (RAD)
Balletschool Horst biedt kinderen, jeugd en volwassenen klassieke balletlessen aan volgens de methode van de Royal Academy of Dance. Met deze internationale methode wordt de klassieke ballettechniek veilig en verantwoord aangeleerd. Elke twee jaar hebben de leerlingen de mogelijkheid om een niveau af te sluiten met een examen.

Jazz Dancemix (7-10)
Na primary kunnen leerlingen doorstromen naar klassiek ballet of de (modern-) jazz stroming. Deze jazz dancemixles bestaat uit een mix van dansstijlen. Elk blok leren de leerlingen een nieuwe choreografie, daarnaast ontwikkelen ze met behulp van dans- en beweegspellen hun artistieke vaardigheden. Maar ook samenwerken komt aan bod. We dansen op popmuziek, wereldmuziek en instrumentale muziek.

Modern-jazz (vanaf 11 jaar)
Deze les combineert de techniek en organische bewegingen van moderne dans, zoals release, floor work en sprongen, met de jazzdance techniek. Elk blok werken we naar een choreografie toe. We dansen veelal op popmuziek maar ook wereldmuziek en instrumentale muziek worden gebruikt voor de verschillende oefeningen.

Jazz-fit
Deze les is geschikt voor de danser die al dansend fit wil blijven. De oefeningen en lesopbouw zijn gebaseerd op de methodiek van MBvO waardoor de oudere danser verantwoord in beweging is. 
We werken aan souplesse, kracht, coördinatie en conditie terwijl verschillende dans- en muziekstijlen aan bod komen, zoals jazz dance, disco, rock ‘n’ roll en tai chi. 

G-dans
Voor de dansers die heel graag dansen maar door een fysieke of cognitieve uitdaging geen aansluiting vinden in reguliere lessen, biedt Balletschool Horst G-dans aan. Een vrolijke les waarbij bewegen op muziek centraal staat, of je nou staat of zit.